Dagje uit in Rotterdam


Rotterdam biedt vele mogelijkheden voor een onvergetelijke dag uit.
Een kleine greep:

Erasmusbrug 
Hèt icoon van Rotterdam, 800 meter lang, met een 139 meter hoge pyloon is deze brug bepalend voor het beeld van de Nieuwe Maas. De Erasmusbrug wordt aangemerkt als één van de meest spectaculaire bruggen ter wereld.

Euromast 
De Euromast is de hoogste uitkijktoren in Nederland.
In 1960 is deze gebouwd ter gelegenheid van de Floriade. Vanaf het platform heeft u een mooi zicht op de stad en kunt u ook heerlijk lunchen of dineren in het restaurant. In 1970 werd de Spacetower erop geplaatst. In de ronddraaiende cabine heeft u een spectaculair uitzicht over de stad en de havens.

Kubuswoningen
Ook wel het Blaakse Bos geheten. Architect Piet Blom zag de huizen als bomen, wat hij uitvoerde als op de punt staande kubussen op pilaren. Er is een Kijk-Kubus te bezichtigen om een indruk te krijgen van het wonen in deze bijzondere woningen.

Centraal Station
Eén van de architectuuriconen van Rotterdam. Een opvallend beeld in de stad; de punt van de kap van de stationshal wijst naar het centrum van de stad. Dagelijks passeren hier 110.000 reizigers.

Markthal
Wereldberoemd, een unieke combinatie van een overdekte markthal en appartementen.
In de hal zijn vele vers units, foodshops en diverse restaurants. Over het gehele plafond is het kunstwerk “hoorn des overvloeds” te zien. Langs de trappen naar de parkeergarage is de “Tijdtrap” een archeologisch overzicht van middeleeuws Rotterdam.

De Rotterdam
Een bijzonder ontwerp van Rem Koolhaas: drie onderling verbonden torens die een blikvanger zijn aan de Wilhelminapier. De naam verwijst naar de SS Rotterdam. Aan de kade voor De Rotterdam is de terminal voor de cruiseschepen.