Nooit meer varen!

Beste leden,

De laatste update van onze minister president, was helder. Dit is het ergste wat ons kan overkomen! Onze gezondheid en economie zijn in groot gevaar zei hij. Dat hij wakker ligt omdat hij besluiten moet nemen om ons en ons land niet in gevaar te brengen, is te begrijpen. Dat er mensen zijn, die hij beschermt en waar hij het beste mee voor heeft, zijn advies en regels aan hun laars lappen, dat begrijp ik niet.

Gewoonte getrouw ben ik bijna dagelijks op de haven. Verzorging van het terrein en onderhoud zijn dan vaak mijn bezigheden. Het renoveren van de  kolkkantine was het laatste karwei waar ik samen met IJpe, aan bezig ben geweest om te renoveren. Noodzakelijk? nee eigenlijk niet.
Als je dan thuis komt en op de televisie de beelden ziet en lees hoeveel doden er die dag weer zijn gevallen door dit vreselijke virus, dan besef je dat deze mensen nooit meer varen. Ook ik liep de kans om te sterven omdat ik niet thuis ben gebleven!

Niets op de haven is zo noodzakelijk waarom ik of jij dat risico zou nemen. De boten komen zeker weten op tijd klaar en door nu thuis te blijven, kunnen wij hopelijk binnenkort weer varen.

Ik blijf zoveel mogelijk weg van de haven en als het echt noodzakelijk is, zal ik alle veiligheid regels in acht nemen. Blijf jij ook weg? Uiteindelijk…….

                                            “  Varen doe je samen’’

Blijf gezond en tot ziens

Ton