En dan is het eindelijk zo ver

Met gezonde spanning in het lijf maar met vertrouwen ga ik naar de haven. Vandaag gaat het na anderhalve maand vertraging, eindelijk gebeuren. Het afhelling!

In het oude normaal had iedereen een taak en met velen duwden wij de schepen op de juiste positie. Iedereen moest aanwezig zijn. Twee dagen staat er normaal voor het afhelling en als er geen grote vertragingen waren was 1 dag vaak voldoende.

Nu, mocht er slechts met 15 mensen per helling gewerkt worden en de anderhalve meter norm moest streng worden bewaakt. Dat werd dus een enorme uitdaging en zeker voor de hellingbazen. Weken van voorbereiden volgden, het uitwerken en testen van ideeën om de meest onmogelijke taken, toch met in acht neming van de regels, mogelijk te maken. Ik kan jullie vertellen er is echt hard gewerkt om het afhelling mogelijk te maken. Het was dan ook een opluchting toen er een akkoord kwam van de veiligheidsregio Rotterdam.

16 Mei 2020

16 mei 2020 zal altijd een memorabele data blijven. De geselecteerde teams gaan aan de slag en  ontvangen de complexe taken met bijbehorende verantwoordelijkheid. Iedereen staat op scherp en dan gaan de wagens onder de eerste schepen.

Dat er een soort van hoera stemming ontstond, toen bleek dat al die voorbereidingen zijn vruchten ging afwerpen, zal niemand verbazen. Het zou gaan lukken en nadat de zwaarste schepen in het water lagen, viel de grootste spanning weg. Uiteindelijk verliep alles letterlijk en figuurlijk op rolletjes.

Dat aan het einde van de eerste dag alle schepen, zonder noemenswaardige problemen, in het water lagen had niemand durven dromen.  Echter, alle lof gaat naar de teams die zich op een geweldige manier van hun taak hebben gekweten. Dat op het eind van de dag zelfs ook nog werd gesjouwd met hout en schragen geeft de geweldige betrokkenheid weer. Wat een inzet!  Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor hun tomeloze inzet, discipline en het met succes volbrengen van deze onmogelijke uitdaging. Uiteraard ook de mensen, die op het allerlaatste moment gevraagd zijn om op de tweede dag te komen helpen en ervoor hebben gezorgd dat de velden er weer keurig bij lagen, hartelijk bedankt. Leden die niet zijn opgeroepen of verhinderd waren, hebben toegezegd ook hun steentje te zullen bijdragen. Top! Jullie zijn altijd welkom er is altijd wat te doen.

Hebben jullie gezien dat intussen ook de Kolkkantine in een nieuw jasje is gestoken? IJpe Meijntjes, Hans Koster, Rob van der Hart, Hans Stoutjesdijk ,Andre Bastiaanse en Vojin Melincovic, hebben er tot nu toe veel uurtjes ingestoken en als het geheel straks in de gebruikelijke kleuren geschilderd is, zijn we weer een stuk dichter bij het volbrengen van mijn missie. Een welgemeend compliment en dank voor ook deze klus, (effen tussendoor)

Een ding is zeker

Samen met de teams gaan we het nieuwe normaal met alle vertrouwen tegemoet.

Ik wens alle leden een geweldige rest van dit vaarseizoen, hou afstand en  blijf gezond!

Groet Ton